Storlek på kanalbild – Youtube Facebook och Twitter

0
2320
Storlek på kanalbild och bakgrunds banner till YouTube Facebook och Twitter
- Vilken Storlek Affilliate -
RABATTKOD: 50% på Julkort hos Vistaprint

Så får du rätt storlek på kanalbild till YouTube, FB och LinkedIn

När man för första gången skall lägga till en snygg och proffsig profilbild på sin YouTube-kanal eller en omslagsbild på Facebook så kan man bli lite förvånad. Bilden man laddat upp blev kanske kraftigt beskuren. Eller så var den för liten för att kunna laddas upp. Hur gör man då för att få rätt storlek på kanalbild?

Enklast är att använda ett foto eller annan bild med en upplösning som överstiger den lägsta rekommenderade i tabellen nedan. Då kan du i inställningarna på sidan du är på enkelt justera och beskära bilden efter hur du tycker blir snyggast. Men gör du en egen design i Photoshop eller liknande program så är det bäst att använda de exakta dimensionerna för att få det resultat man vill ha.

- Annons -
Ny podcast om biodling
   

Storleken på bakgrundsbild viktig

Profilbilden, bakgrundsbilden (eller banner eller omslagsbild som den ibland kallas) måste som sagt ha minst ha den pixelupplösning som efterfrågas för att passa in. Tyvärr har samtliga av de olika sociala medierna i den här listan olika storlekar på alla sina bakgrundsbilder. Detta gör att det är näst intill omöjligt att komma ihåg nästa gång man skall göra en ny Youtube banner som man vill skall passa perfekt. Nedan en komplett lista med de olika storlekarna och dimensionerna för de mest populära sociala medierna just nu.

Samtliga storlekar anges i pixlar

Social mediaBakgrund (rek)Profilbild (min)
YouTube
2560 x 1440800 x 800
Facebook
828 x 315160x160
LinkedIn974 x 330400 x 400
Twitter1500 x 500400 x 400
Google+
1080 x 608250 x 250
YouTube - Preview-bild
1280 x 720

Bonus – YouTubes Preview-bildstorlek

Vi lägger även med storleken på den preview bild man kan lägga in på sina YouTube-klipp. Detta funkar bara om du har ett konto godkänt för detta. Storleken är den samma som den lägre varianten av HD video. Detta är 1280×720 pixlar. Om du väljer att göra en “skärmdump” ur din film eller videoklipp så har den oftast dimensionen 1920×1080. Detta är standard upplösningen för “full HD” inom video. Denna storlek fungerar också att ladda upp.

- Annons -
Ny podcast om biodling