Skicka stora filer på nätet med molntjänster

7266
Skicka stora filer i molnet
- Vilken Storlek Affilliate -
RABATTKOD: 50% på Julkort hos Vistaprint

Här är de bästa alternativen för att skicka stora filer på nätet – gratis!

Det finns finns smarta alternativ att skicka stora filer på nätet. Flera av dem är helt gratis upp till en viss filstorlek. Här har jag valt ut några av mina favoriter av jag använt genom åren. Obs! Priser på premium tjänster nedan kan variera. Följ respektive länk för att hitta exakt information on detta.

We transfer

Gratis: 2 GB
Betalversion: 20 GB (€120/år)

Webbaserad tjänst som blivit populär för sitt enkla och snygga gränssnitt. När du skickat din fil får du och den du skickar till varsitt mail med en nerladdningslänk. I gratis versionen är länken är aktiv i 7 dagar och måste laddas före dess. Både du och den du skickat till får en påminnelse om att tiden håller på att ta slut och att det är dags att lada ner filen. We transfer har en så kallad Plusversion som kostar €120 per månad. Betalversionen har ett utrymme på 100 GB där du kan ha filerna så länge du behöver.

- Annons -

Skicka filer med We transferSprend

Gratis: 2 GB
Betalversion: 20 GB (540 kr/år)

Även detta en helt webbaserad tjänst. De laddar enkelt upp dina filer och anger vem du vill skicka dem till. Dina filer ligger kvar 7 dagar och måsta laddas ner av mottagaren innan dess. Efter nerladdning finns filen kvar i två timmar och tas sedan bort. Vill du ha skydda dina filer så kan du lägga in ett lösenord på sex siffror. När filen hämtas krävs lösenordet för att kunna se den. Sprend har en betalversion som kostar 540 kr per år. Väljer du att betala per kvartal så kostar den 180 kr.

Skicka filer med Sprend

Vill du bara skicka små filer direkt med din e-post?
Läs mer på: ”Max storlek på e-post bilaga

Molntjänster

Om du vill lagra filerna för att kunna skicka dem senare eller ha tillgång till dem själv så är så klart någon typ av s.k. molntjänst det bästa alternativet. Då skapar du ett konto och får tillgång till ett förvaringsutrymme på nätet där du kan förvara dina filer, bilder dokument och filmer. I de här exemplen finns gratiskonton som du kommer långt med till en början.

Google Drive

Gratis: 15 GB
Betalversion: 100 GB (190 kr/år)
Betalversion: 1 TB (199 kr/år)
Betalversion: 10 TB (11 998 kr/år)

Du får tillgång till den och nästan alla andra tjänster när du skapar en gmail-adress

Detta är en molntjänst som ägs av Google. Du får tillgång till den och nästan alla andra tjänster när du skapar en gmail-adress. Du hanterar fritt ett utrymme på 15 GB. Där kan du lagra filer, bilder, ljud och filmer. Dessa kan du sedan dela till någons e-post med en hemlig länk. Mottagaren behöver inte själv ha Google-konto eller Google Drive för att kunna se eller ta emot filerna. Det finns också en app för Anroid och iPhone. Med dessa kan du ladda upp och ner filer från din mobil. Filerna kan du sedan nå från din dator, antingen via webläsare där du går in på Google Drive eller genom att ladda ner det lilla program som skapar en mapp direkt på din datorn där du enkelt kan läsa och hämta filerna. Hanteringen av filer och integrationen med Googles övriga tjänster fungerar väldigt bra. Inte minst användningen av Google Dokument som också använder sig av tjänsten. Detta är en av de tjänster du får mest utrymme gratis vilket ju kan vara bra när du vill skicka stora filer.

Lagra och skicka filer med Google DriveDropbox

Gratis: 2 GB
Betalversion: 2 TB (€ 99 /år)

Tjänsten är prisad för sitt utseende användar-vänlighet.

En annan mycket populär molntjänst som funnits sedan 2007 är Dropbox. I deras gratisversion ingår 2 GB. Till detta finns precis som i Google Drive både appar för Android och iPhone. Du kan komma åt filerna på din dator via din webbläsare men också med ett litet program som skapar en mapp på datorn där kan hantera alla dina filer. Vill du dela dokument eller filer så skapas en länk som du kan skicka via tex epost. Tjänsten är prisad för sitt utseende användarvänlighet. Inte minst det enkla och beskrivande namnet har hållit Dropbox populärt genom åren. De var en de tidiga med att ha en enkel och ren startsida (landningssida) som beskrev produkten på ett enkelt sätt. Dropbox finns också som betalversion med 2 TB lagring.

Lagra och skicka filer med Dropbox


Intressanta fakta om datalagring på nätet

Enligt tillverkaren Intel så används mer än 2% av all el i USA olika av datacenter.
Det är tydligen också så att en ny server läggs till i molnet för varje sexhundrade smartphone eller var hundratjugonde läsplatta.

 

- Annons -
 
Lofi Dreams - Relax, Sleep & Study playlist