Max filstorlek på e-post bilaga

0
12826
Största storlek på bifogad fil i epost
- Vilken Storlek Affilliate -
RABATTKOD: 50% på Julkort hos Vistaprint

Största tillåtna storlek på bifogad fil e-postprogram

skyddar mottagaren från att få enormt stora filer i sin e-post

Har du fått problem med en bifogad fil när du skickar e-post? Oftast beror det på filens storlek. Detta är något som de flesta som skickat en bilaga med ett mail råkat utför någon gång. När man klickar på “send” så får man ett meddelande om att bifogad fil överskrider den maximala gränsen. Det finns olika anledningar till att man inte vill tillåta en obegränsad filstorlek som kan skickas mede-post. En av dem är för att skydda mottagaren från att få enormt stora filer i sin e-post när denna många gånger hämtas hem automatiskt till användarens dator. Här har vi samlat största storleken på bifogade filer som är tillåten hos tre av de mest populära webbaserade mail-klienterna. Hur hur stora filer kan man skicka på hotmail? Svaret på detta hittar du i tabellen nedan.

Vilken filstorlek kan mottagaren ta emot?

Det beror alltså inte bara på hur stor fil du kan skicka

En detalj som kan vara lätt att glömma av är ett mottagaren också måste kunna att ta emot en så stor fil som du skickar. Det beror alltså inte bara på hur stor fil du kan skicka, utan även på hur stor fil den du skickar till kan ta emot. Därför är det även bra att veta vilken e-postleverantör som din mottagare har om du märker att det är svårt att få dina filer att gå iväg med e-post.WebbmailMax storlek på bifogad fil
Gmail25 MB
Hotmail25 MB
Outlook20 MB

- Annons -
Ny podcast om biodling
   

Hur gör jag för att skicka ännu större filer?

Lyckligtvis finns det en bra lösning på alla detta och som faktiskt är att föredra. Lättast är att använda någon gratistjänst för att skicka just stora filer på nätet. Det finns också tjänster där du kan förvara filerna på nätet så du kan visa och skicka dem till vem du vill när du vill. Läs om hur du helt gratis kan skicka stora filer på nätet här på Vilken Storlek.

Rolig fakta om e-post

Det första e-postmeddelandet någonsin skickades av Raymond Tomlinson i slutet av 1971. Det togs emot redan samma år på en datorn som var placerad precis bredvid.
Ordet SPAM som i dessa sammanhang betyder skräppost på engelska, sägs härstamma från en Monthy Pyton sketch med samma namn. I sketchen försöker ett par restaurangbesökare (Eric Idle och Graham Chapman) beställa någonting utan spam – som i England är det samma som pressat konserverat kött. De lyckas inte då huvudingrediensen på hela matsedeln är just Spam.

 

- Annons -
Ny podcast om biodling