Visitkortsstorlek i Sverige

Artikeln innehåller reklamlänkar

0
13452
Vilken storlek visitkort
Visitkort & Kreditkort
- Vilken Storlek Affilliate -
RABATTKOD: 50% på Julkort hos Vistaprint

Populärt kort med flera storlekar

Ett visitkort kan idag nästan ha vilken form som helst. Måtten kan också variera stort. Men vill man att kortet skall få plats i en avsedd hållare eller fack hos personen som får det så får man följa standardmåtten. Här hittar du det vanligaste måtten.

Storlek på betalkort, kreditkort och presentkort

Vi har även lagt med storleken på ett vanligt kreditkort som skiljer sig något i storlek. Det kan kanske vara ett alternativ om du vill tillverka dem själv och vara säker på får plats i varje modern plånbok. Betalkort och kreditkort har samma storlek. Även vanliga presentkort i kreditkortsmodell har samma standard storlek som de vanliga betalkorten har.

- Annons -
Ny podcast om biodling
   

Visitkort tog fart redan under 1600-talet

Så tidigt som i forntida Kina användes enligt uppgift dessa namnlappar. Från 1500-talet skall de ha används men ökade i popularitet under 1600-talet i Frankrike.

Storlek på Visitkort i andra länder

Standardstorleken på visitkort skiljer sig även något åt mellan olika länder. Japan har det längsta kortet i vår lista. England och Tyskland har samma bredd som ett svenskt standardkort men är istället något kortare. Varför standardstorlekar inom detta område varierar är oklart.

Visitkort standardmåttStorlek i mm
Sverige & Norden90 x 55 mm
VistaPrint - Standard88x58 mm
Eng & Tyskland85x55 mm
USA89x51 mm
Japan91x55 mm
Kina90x54 mm
Kreditkortsstorlek85,60 × 53,98 mm

Skall du trycka något? – Få 20% rabattkod direkt

Vi har ett samarbete med Vista Print. Ett online tryckeri som trycker bl.a. snygga visitkort. Använder du länken nedan får du 20% rabatt på hela varukorgen (och vi får också en liten procent).

Använd denna länk så får du 20% rabatt.

- Annons -
Ny podcast om biodling