Slipslängd – Så lång skall den vara i år

0
686
slipslängd - rätt längd på slipsen
- Vilken Storlek Affilliate -
RABATTKOD: 50% på Julkort hos Vistaprint

Detta är rätt slipslängd 2017

Slipslängd, ett vanligt dilemma. Man tänker inte på det förrän man står framför spegeln och försöker få till rätt längd på slipsen. Många är vi som knutit om slipsen både en och två gånger och undrat, Hur lång skall den vara? Skall den sluta mitt på magen eller nedan för gylfen?

Här är svaret på hur du skall veta vilken längd du vill ha när du knutit färdigt slipsen.

Hur lång skall slipsen vara?

Modet ändras över tid och därför finns det idag en viss tolerans för slipens längd när den är färdigknuten. Tidigare etikettsregler menar att spetsen på slipsens nedre del precis skall peka på skärpets övre del. Med modet svängningar där kända artister och skådespelare väljer att hitta nya nyanser av modet har följande kommit att gälla.


Slipsens längd:

Slipsens nedre spets skall peka någonstans mellan skärpets överkant och underkant.

 

Målet är att få slipsens nedre spets att precis peka någonstans mellan ditt skärps överdel och dess underdel. Blir slipsen någon centimeter över eller under skärpets höjd så bör du knyta om den och göra ett nytt försök.

Var skall slipshållaren sitta?

Slipshållare, slipsklämma eller slipsnål, den här saken har många namn beroende på utseende och funktion. Oavsett vad den heter så håller den slipsen på plats. Om du verkligen behöver slipshållare så passar det ofta bästa att sätta den vid tredje knappen räknat uppifrån. Det är inte nödvändigt med slipshållare. En bra slips skall egentligen klara sig utan. Men det kan såklart vara en fin detalj.

Tillbehör

Nu när du fått ordning på slipsen så är det dags för nästa tillbehör. En hatt. Detta kan vara nog så knepigt att hitta rätt storlek. Därför har vi gjort en tabell för all storlekar du behöver veta. Hitta rätt Hattstorlekar i Europa och USA.

Rolig slipsfakta

Slipssamlare
Det finns så mycket fint man kan samla på. Slipsar till exempel. Det är inte så ovanligt man som man kan tro. Därför finns det till och med ett namn för detta . En person som samlar på slipsar kallas nämligen ”Grabatologist”. Jag vet, det går knappt att uttala. Men finns det ett namn så är det bara att börja. Fast – alla killar – samla slipsar, det har vi ju gjort länge. Eller…? Min garderob är i alla fall full med ”förra årets modell”.

 

- Annons -
JUST NU: Coola Julklappar